Waar moet de Ethernet kabel in?

De Ethernet-kabel moet worden aangesloten op een Ethernet-poort, ook wel LAN-poort genoemd, op een apparaat dat is uitgerust met een Ethernet-netwerkinterface, zoals een computer, router of switch. De Ethernet-poort heeft meestal een rechthoekige vorm en is iets groter dan de aansluiting voor een telefoonkabel.

Bij computers en laptops bevindt de Ethernet-poort zich meestal op de achterkant of zijkant van het apparaat, en soms op het moederbord als de netwerkinterface niet is ingebouwd. Bij routers en switches bevinden de Ethernet-poorten zich vaak aan de achterkant van het apparaat en zijn ze bedoeld om te worden aangesloten op de Ethernet-poort van een modem, een computer of een ander netwerkapparaat.

Om een Ethernet-kabel aan te sluiten, steek je het ene uiteinde van de kabel in de Ethernet-poort van het apparaat en het andere uiteinde in de Ethernet-poort van een ander apparaat of een netwerkswitch. De Ethernet-kabel moet volledig in de poort worden gestoken totdat deze vastklikt. Zodra de kabel correct is aangesloten, wordt de netwerkverbinding automatisch tot stand gebracht.