Wat is een facet behandeling?

Een facetbehandeling, ook wel facetinfiltratie genoemd, is een medische procedure die wordt gebruikt om chronische rugpijn te behandelen die wordt veroorzaakt door problemen met de facetgewrichten in de wervelkolom. Facetgewrichten zijn kleine gewrichten aan de achterkant van de wervels die helpen bij het stabiliseren van de wervelkolom en het bewegingsbereik van de wervelkolom beperken.

Tijdens een facetbehandeling injecteert een arts corticosteroïden, een ontstekingsremmend medicijn, en soms ook een verdovingsmiddel in de facetgewrichten om pijn en ontsteking te verminderen. De procedure wordt meestal uitgevoerd onder lokale verdoving en begeleiding van beeldvormende technologie, zoals röntgenfoto’s of een MRI-scan, om nauwkeurig de locatie van de injectie te bepalen.

Facetbehandelingen kunnen helpen bij het verminderen van pijn en het verbeteren van de functie van de rug en het bewegingsbereik van de wervelkolom, en zijn meestal een van de vele behandelingsopties die worden overwogen bij de behandeling van rugpijn. Het is belangrijk om de specifieke instructies van de arts op te volgen en eventuele zorgen of vragen met de arts te bespreken voordat u deze procedure ondergaat.