Waarom mag je homeopatische korrels niet aanraken?

Er is geen wetenschappelijk bewijs dat het aanraken van homeopathische korrels schadelijk is voor de gezondheid. In de homeopathie worden korrels vaak gebruikt als een manier om de homeopathische remedie in te nemen. De korrels zijn meestal gemaakt van suiker en zijn vermengd met een kleine hoeveelheid van de homeopathische remedie.

Sommige homeopathische beoefenaars raden aan om de korrels niet met de handen aan te raken om te voorkomen dat er bacteriën of andere verontreinigingen in de korrels terechtkomen. Anderen raden aan om de korrels met schone handen of met een lepel in te nemen om mogelijke besmetting te voorkomen.

Het is belangrijk om te onthouden dat homeopathie geen vervanging is voor conventionele medische zorg en dat mensen met ernstige gezondheidsproblemen altijd medische hulp moeten zoeken bij een gekwalificeerde zorgverlener. Als je overweegt om homeopathie te gebruiken, overleg dan eerst met je arts om te bepalen of het geschikt is voor jou en welke risico’s eraan verbonden kunnen zijn.